2009-03-14

Bangkok = shopping


Då var det sista dagen i Bangkok innan vi åker hem imorgon. Det har blivit en hel del shoppat! Vi lyckades få tips av en thailändska på en fabrik som sålde klockor och väskor av bra kvalitet till bra priser. Tuk-tuk dit, upp på andra våningen och in genom en lönndörr så känner man sig inte alltför kaxig... Men det gick bra, två klockor till mig och två väskor till Erika!

2009-03-13

Fredagen den 13:e...


Vad är det med Thailand och kommunikationer? Idag stod resa till Bangkok på menyn, buss-båt-buss-flyg-taxi, vad kan gå rätt? ;-) Allt började riktigt bra, upphämtningen på hotellet var bara en kvart sen, nu är man ju van vid timmar... Och båten bara 10 min sen. Därefter en gammal sunkig buss, som tappat allt vad fjädring heter. Efter en bra bit och vid ett stoppljus och grömt ljus så står busskrället kvar. Efter full kalabalik i trafiken och en förtvivlad busschaufför yrandes framåt tillbaka kliver han upp i bussen och på knacklig engelska utbrister "bloken bloken". No shit! Jaha, bara att inrikta sig på att missa enda flyget för dagen till bangkok. Då plötsligt, efter en lång stund, dyker en lokalbuss upp. Vi frågar "to airport?" -"yes, jump on". Super! Och var dyker vi upp en timme senare när det är hög tid att checka in, inte är det någon flygplats... Det är en sunkig busstation där vi måste byta buss... Nåja, till slut hamna vi på flygplatsen, hann med flyget, kom till Bangkok och nu är vi framme på vårt jättefina hotell (bra bokat Erika)! Nu är det dags att göra Bangkok osäkert!

2009-03-11

Full Moon Party


Igår bar det av till Koh Panghan och Full Moon Party. Efter lite strul med upphämtningen åkte vi 1,5 timme senare över mot Haad Rin beach i speedboat. Båtresan gick på 20 minuter. Det blev en lugn tillställning för oss, värre var det för många av de över 10000 som samlats som fick i sig en och annan bucket för mycket. I dag blir det till att pressa på stranden och njuta av de få soldagar som är kvar.

2009-03-10

Elephant trekking


Idag har vi varit ute på äventyr! Först körde vi 4-hjulingar, jag en 330 kubikare och Erika en lite mindre. Skoja att det var roligt! Därefter var det dags att rida elefant. Efter en stund hoppade föraren av och jag fick ta över rodret, en mäktig känsla att styra ett så stort djur. Efter mig fick även Erika ratta elefanten! Ikväll är det fullmåne och då bär det av till Koh Panghang!

2009-03-06

Koh Samui


Då var vi äntligen framme på Koh Samui! Resan hit lär man inte glömma i första taget... Vi lämnade Koh Lanta 7:30 på morgonen för att klämmas in i en van för att transporteras till nåt sunkigt ställe i Krabi, där dom delade upp oss turister i grupper och transporterade oss till olika ställen. Detta fastän vi hade samma slutdestination... Efter ett antal timmar här kördes vi än en gång vidare, denna gången till Surat Thani (där färjan till Koh Samui skall avgå). Efter ett tag insåg vi att det inte lär gå någon färja härifrån utan vi blir återigen inpackade i en buss och efter en timme framme vid färjan, 30 min efter avgång. Men efter denna 12-timmars resan är vi nu framme och njuter av fint väder och kritvit strand! Det kan inte bli bättre!

2009-03-05

Koh Lanta


Vi har bott 4 nätter på Lanta Riviera Resort, som ligger strax söder om Long Beach. Ett fint ställe med pool och mysiga bungalows. Vi har haft besök av geckoödlor, kackelackor mm. Några av grannarna har även haft besök av ormar och inbrottstjuvar så nu packar vi ihop och beger oss till koh Samoi.

2009-02-28

Phi Phi, here we come!


På fredagen lämnade vi Karon Beach, Phuket för att åka till Phi Phi islands. Vi kom fram på eftermiddagen när tidvattnet gjort bottnen väldigt synlig. Dessutom skitigt vatten och generellt sunkigt, inget bra intryck... Men det pågår ett enormt arbete att bygga upp det som förstördes i tsunamin. Vi offrade på oss ett riktigt lyxboende på en resort, med mysig uteterass. Imorgon söndag lämnar vi denna ön för nästa, Koh Lanta, där ska det vara fint!

Kollegor på besök


På torsdag kväll kom två kollegor ner till Phuket. Vi gick ut och käkade och det slank även ner en och annan Singha. Det blev en mycket trevlig kväll!

James Bond island


I torsdags gjorde vi en heldagsutflykt till James Bond island. Roligt att ha varit där! Vi besökte även en muslimsk fiskeby som var uppbyggd på pålar i vattnet, där vi även åt lunch a'la local style:) Vi fick även se en 'bat cave', gå in i en grotta full av fladdermöss, gissa om Erika var rädd... Vi träffade även på apor som vi matade med bananer. Utöver detta var vi även ute på en kanottur och fick se häftiga klippor. En heldag full av intryck!

2009-02-24

Hotellet Karon


Här bor vi, Baan PornTawan i Karon Beach. Det är samma hotell som min mamma och sambo bor på. Man kan lugnt påstå att de tappade hakan när vi dök upp på hotellet, de hade nämligen ingen aning att vi hade planerat en resa till Thailand...

Karon Beach


Då är man äntligen framme i Phuket. Efter 24 timmars restid kan man luta sig tillbaka och njuta av en kall Singha på stranden:)

2009-01-28

2009-01-24

Flaming Lamborghini


Rui njuter av en Flaming Lamborghini :-))

Big Buddha

Jag och min kollega Rui bestämde oss för att besöka "Big Buddha". Det var lördag och strålande sol!
Bild på bergen vi skall bestiga.

Rui


Jag

Vandringen påbörjad
Helt utmattad!
Buddha skymtas i horisonten

Äntligen framme :-))
Totalt utmattade fick det bli linbanan tillbaka...

Utsikt hotell


Utsikt från Park Lane hotell i Causeqway Bay, Hong Kong

MC-kortege


Samling inför MC-kortege från Kristianstad till Åhus.

Ducati 750 Sport


Min svarta pärla!

Poolen


Varmt å skönt i poolen på hotellet :-)

Vattenpipa


Fina grejor...

Smutsig efter 4-hjuling


och rejält varmt oxå...

4-hjuling


Rejält smutsig efter åkningen

Solbränna :-)


Jag och min sambo lätt solbrända

Utsikt från hotellet


Utsikt från hotellet i Marmaris.

Båttur


Båttur på kanalerna i Amsterdam.

Hotellet i Amsterdam


Jan-Erik, mamma och Erika framför vårt hotell i Amsterdam.

Erika


Min sambo Erika poserar

Panel


Den målade panelen spikas upp.

Stommen målas


Stommen målas i två gråa nyanser, färgskala 6500 och 8000.

Stommen


Järnstolparna kläs med impregnerat trä.

Stolpar gjuts


Järnstolpar har gjutits ner i marken

Fondvägg


Tyvärr inga före-bilder, men så här blev slutresultatet. En mörkgrå tapet med inslag av svart.

Vardagsrum


Väggarna målade i beige färg

Hallen


Nytapetserat

Trappa


Trappan målad svart/vit

2009-01-23

Förarbete


Målning påbörjas